fbpx
selvværd selvkærlighed selvtillid spirituel taknemlig

Mærk mere taknemlighed i dit liv.  

Taknemligheden er den nemmeste vej til at skabe endnu mere taknemlighed i dit liv og det eneste det kræver er, at du opbygger dig en simpel vane. 

Når du er taknemlig, kan du øge glæden, den indre ro og sætte mere pris på det du har i dit liv.

Studier har vist, at når vi udøver taknemlighed reglmæssigt, så bliver vi mere optimistiske omkring livet, oplever mindre sygdom, mere glæde, bedre søvn om natten og en følelse af at være mere udhvilet om morgnen. 

Tænk engang, at du kan blive endnu mere glad for det liv du allerede har nu blot ved at øve taknemlighed. Det er det mest simple trick til mere glæde i livet. 

Det vi fokusere på, vokser.

Ofte kan vi komme til at tro, at der skal være et eller andet stort at være taknemlig over men det er faktisk alle de små ting i livet du skal fokusere på. Alle de små ting, som i virkeligheden er de helt store ting i tilværelsen. Vi har blot tendens til at tage det forgivet..

Når jeg udøver taknemlighed, så tager jeg en hånd på hjertet, lukker mine øjne og mærker ind i  3 ting jeg er taknemlig for. Jeg gør det oftest i sengen om morgnen inden jeg står op eller om aftenen inden jeg går i seng. Du kan også journal på dem, altså skrive dem ned. Men tricket ligger i ikke blot at tænke på det du er taknemlig over men  virkelig forsøge at mærke ind i hvor nice, rart eller dejligt det er. Des mere du kan øve dig i at mærke des mere virker det og des mere vil taknemligheden vokse.

Så hvad kan du være taknemlig for i dag?
Vælg 3 ting og mærk dem…

Her er nogle spørgsmål, som kan støtte dig i processen: 

– hvad har en gjort for dig, som du er taknemlig for?
– Hvad har du lært, som du er taknemlig for?
– Er er en følelse du har følt som du er taknemlig for?
– Noget en har sagt til dig? 

Jeg vil udfordre dig til at prøve at mærke ind i 3 ting hver dag de næste 21 dage og se hvad der sker.

Hvis du skal tage den et skridt videre og virkelig mærke en forskel, så bør du begynde at udtrykke din taknemlighed overfor de mennesker, der skaber den hos dig. Altså sige tak og fortælle dem, at du er taknemlig. Studier har vist, at det øger de positive følelser endnu mere. 

Ønsker du mere inspiration om taknemlighed så kan du lytte til episode 47 af Autentisk Power Podcast der hvor du lytter til podcast eller trykke her. 

Kærligst Maiken.